Hangulatok

Friss topikok

  • Mindig Fitt: @Mate Szilvi: sziaaaa, kb évek óta ide sem néztem, csak most a facebook felhozta a posztot mert é... (2015.12.30. 18:31) Kulcscsonttörés
  • Karmadealer: Gyakran szoktam emlegetni hasonló helyzetben, hogy ha Magyarországon az irigységet, kárörömöt és r... (2013.01.19. 21:48) Széljegyzet a Testcsere Programhoz
  • Zyho: Gyerünk... Gyerünk csak kitartást kívánok tessék nyomatni a diétát, ha úgy érzed hogy kell! ;) (2012.07.26. 10:56) Lépjünk tovább...
  • Fit Picipoci: @vinagi: hát azért ha nem muszáj, nem megyek oda semmiért:D:D (2012.02.06. 06:19) Kulcscsonttörés 2.

Címkék

Széljegyzet a Testcsere Programhoz

2013.01.11. 15:06 | Fit Picipoci | 3 komment

Címkék: testcsere

Volt egy ötletünk. Mi lenne, ha kiválasztanánk pár embert, akiknek minden feltételt biztosítunk, ami a test alakításához szükséges és megnézzük, hogyan alakulnak. Ha minden adott, a változás garantált. Nincs olyan, hogy valaki nem változik. Akkor még az egyetlen kérdéses faktor az alanyok elhatározása volt. Ennek megfelelően válogattuk őket: alakíthatók és lelkesek legyenek. Persze jóval több személy volt, aki erre alkalmas lett volna, de a létszám korlátozott volt, így dönteni kellett. Sokan persze felháborodtak, rögtön bundát kiabáltak… nem esett jól… De motivált bennünket, hogy 20 nagyon jófej, lelkes emberke került beválogatásra és már az első közös edzésen szuper hangulat kerekedett.

Élveztük a munkát, lelkesek voltunk, akartuk, hogy sikerüljön. Biztattuk a résztvevőket, bár nem sok szükség volt rá, mert nagyon elszántak voltak. A Facebookon folyamatosan kommunikáltunk velük egy zárt csoportban, megoldottuk a felmerülő problémákat, szerveztük a közös edzéseket. Mert mi szeretjük, amit csinálunk, bármennyire nem is divat ez manapság… Beáldoztunk hétvégéket, estéket, ha arra volt szükség és ez senkinek nem okozott problémát… Bár ez sem divatos manapság…

Voltak bajok, nem titok. Sokszor kellett módosítani például az étrendeken, mert nem sikerült úgy összeállítani, ahogy szükség lett volna rá és ezzel mentek el napok, vagy akár egy hét is, mire összeállt. A tömegnövelő személyek esetén pedig plusz étkezésre volt szükség sok esetben, mert bár fogyásban nagy tapasztalata volt az ételfutár cégnek, súlyzós edzést folytató, tömegnövelést becélzó alanyokkal még nem dolgoztak.

Igen, ez egy kereskedelmi cég. Profitot akar termelni, el kell adni a termékeket, hogy ez sikerüljön. Ebben segít a marketing és a program is nyilván azt akarta megmutatni, hogy a változás egyik legfontosabb feltétele a megfelelő tápanyag bevitel, amiben segít a táplálék-kiegészítő. Segít és nem helyettesít, ahogy azt sokan hiszik és reméljük,hogy ez a segítség sokakhoz eljut, akik az átalakuláson gondolkodnak. Kereskedelmi cég, mondom, de emberekből áll! Lelkes emberekből és nem robotokból, akik az arcodba tukmálják a cuccokat…

Nagyon lelkesek voltunk, motiváltak és alig vártuk, hogy kipublikálhassuk az eredményeket. Nem vártunk csodát, hiszen 30 nap alatt erre nincs is lehetőség. Tudtuk és mondtuk is, hogy ne várjon senki Molnár Pétereket és Szabó Melindákat a program végére. Egy folyamat elindítására volt jó ez a program, és így is ért minket számos meglepetés, például Olivér, vagy Milán átalakulása, de Melinda is hihetetlen súlyt dobott le… tényleg nem is vártuk.

Elkészültek az „utána” képek. Minden ment a tervek szerint és alig vártuk, hogy megmutathassuk, mit sikerült elérni és vártuk, hogy majd az olvasók is lelkesek, motiváltak lesznek és elismerik a résztvevők kőkemény munkáját. Karácsony és az ünnepek, valamint a rengeteg egyéb munka miatt, amivel közben foglalatoskodtunk (igen, nem csak a Testcsere projekt ment, mindenkinek bőven van egyéb projektje is), úgy döntöttünk, célszerűbb januárban beszámolni az eredményekről, amikor épp mindenki a fogadalmát próbálja betartani és motivációra vágyik, amikor mindenki újra a vasak közé veti magát.

És akkor jött a hideg zuhany…

Kitettük az eredményeket és mit látunk? 90%-ban kizárólag fikázást, azt, hogy „csaltunk”, hogy „photoshop”, hogy hazugság az egész, minden manipulált. Akinél kevés volt a változás, az persze „röhejes” és „lejáratjuk magunkat” és ömlött mindenkiből a végtelen rosszindulat… Ilyet még tényleg életemben nem láttam, pedig nem vagyok már gyerek…

Nem hiszitek el, hogy ez milyen szinten kiakasztotta a csapatot. Itt ülünk az irodában, olvassuk fel a kommenteket és nem térünk napirendre. Tudjátok, az a tehetetlenség érzés, amikor lelkesen mindent megcsináltál, tiszta lelkiismerettel és mégis csalással vádolnak és nem tehetsz semmit… Ez pont olyan, mint amikor nekem azt mondták, hogy kokszos vagyok, és könnyű így felkészülni versenyre, mikor még életemen nem is láttam ilyesmit. Védjem magam? Visszaszóljak? Minek, ha ez a meggyőződése? Aki akaratgyenge és meg sem próbálja, csak másokkal tud foglalkozni és azzal, amit ő soha nem fog elérni, annak minek magyarázkodjak? Csak még jobban elásom magam…

Szóval ilyenkor mégis mit lehetne csinálni? Olvasom a kommenteket, totálisan elment az életkedvem, csak azt érzem, hogy egyszerűen nem érdemes adni… Ilyen embereknek, akikben ennyi rosszindulat van? Harcoljunk a terveinkért, az ötleteinkért, költségvetésért, jóváhagyásokért? Ezért, hogy utána ezt kapjuk vissza? 

http://www.facebook.com/testcsereprogram?fref=ts

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci.blog.hu/api/trackback/id/tr745012311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steroid stewie 2013.01.11. 15:50:43

A likeokat nézd inkább, a frusztrált emberek kommentjeivel pedig ne foglalkozz, ezek mindenhol ott vannak és nagyon okosak. Talán félnek tőle, hogy ha dicsérnek, elismernek az fáj, pedig nem :)

Fit Picipoci · http://picipoci.blog.hu 2013.01.12. 16:11:38

köszi stewie... nem szoktam rögtön hisztizni, csak ez most túl sok volt:)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2013.01.19. 21:48:29

Gyakran szoktam emlegetni hasonló helyzetben, hogy ha Magyarországon az irigységet, kárörömöt és rosszindulatot forgómozgássá ehetne alakítani, bezárhatnánk Paksot. Tudom mit érzel, én is jártam már így. Gondolj arra, hogy azok az emberek, akiknek ti segítettetek, nem a nevenincs, partvonaról beóbégató senkiknek, nem a trolloknak, hanem elsősorban maguknak akarták bebizonyítani hogy tudnak, képesek változtatni az életmódjukon, és ezen keresztül el tudják érni a saját testükkel és egészségükkel kapcsolatos céljaikat.

És ez, amennyire egy hónap alatt lehet, sikerült is nekik. Ez az egy hónap azt gondolom hogy leginkább motiváció fenntartásában, a változás visszaigazolásában jelentett sokat a résztvevőknek, talán olyan szempontból tényleg rövid időszak, hogy világot bejáró átalakulás-történetek lehessenek, de ha jól értettem nem is ez volt a cél.
Én mindenesetre örülnék neki, ha folytatnátok, ha akik elkezdték, minél többen megmutatnák, mire voltak képesek három hónap, fél év alatt.

És szerintem te tudod a legjobban, mekkora szükség van olyanokra mint te vagy, akik személyes segítséggel és fáradhatatlan munkával újabb és újabb ember önbecsülését és saját sorsának befolyásolásába vetett hitét adjátok vissza azzal hogy megmutatjátok nekik a nemlétező csodaformulák helyett az apró, fontos lépésekből álló utat, ami annak ellenére hogy nem atomtudomány, mégis rengeteg elméleti és gyakorlati tudás átadását és befogadását igényli.

Szívből kívánom neked hogy folytassátok, mert nagyon fontos és rengeteg embernek segítetek vele, nem csak azoknak akik a programban részt vesznek. Azt gondolom hogy ha sportolóként nem adtad fel soha sem, akkor most sem teheted. :-)
süti beállítások módosítása